Séquia de Chirivella

vicente-march-cervera D. Vicente March Cervera

Síndic de la Séquia de Chirivella

De la séquia de Mislata es va formar un braç per al reg dels camps de Xirivella , els amos van pensar que aconseguirien més beneficis si ells mateixos governaven la seva séquia, i d'eixa manera ho van començar a fer des de temps antics .
No obstant això , quan es van aprovar les Ordenances de la séquia de Mislata en 1751 , en tractar-se dels braços de la mateixa , perquè no  pretendre que s'immiscuïren en els assumptes de la seua séquia , va aconseguir que , reunits els electes de les dos parts , declararen els de Mislata , per mitjà d'escriptura pública , que els articles 1r, 2n , 26 º i 32 º de les seues ordenances , no regiren en la séquia de Xirivella , i , no satisfets amb això , van disposar per al govern de la seua séquia noves ordenances , que van ser impreses a Valéncia per José Estevan i Cervera , el 1794 , « convenint generalment amb les de Mislata , a excepció , que la Junta general per al nomenament d'ocupacions es celebre en el tercer dia de Pasqua de l' Esperit Sant» , per una altra banda, la Junta especial per al seu govern serà distinta de la de Mislata i es formarà per quatre electes i un síndic llaurador , que ho serà pel seu ofici i veí de Xirivella o el seu terme municipal i , d'aquells , un que siga del braç eclesiàstic i altre del militar .
Ordenances per al règim i govern de la Séquia de Xirivella braç de la de Mislata . Manades observar en virtut de Reial provisió expedida en 1r de Desembre de 1792 , la impressió es va acordar en Junta General de regants celebrada en 15 de maig de 1864. ( Reimpressió ) . València , Fills de N. Regolf , 1943. 14 p., A 4º.).

 

Secretaria: Plaça. Manises nº 2 - 10ª.- 46003 VALENCIA.- Tel. 96 391 83 43 Contacte: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Galeríi d'imatges